En Kuralları Of C# Object Kullanımı

Wiki Article



Hamiş: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur sadece veri türlerinin eşleşmesi yeterli olacaktır.

Lakırtııtım: Object klası, C# dilindeki tüm sair sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir sınıf oluştururken özel bir yapı taşı dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object klasından türetilir.

C Sharp Terbiye Seti eğitimi sayfasına saymak sinein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu ilişkidan ulaşabilirsiniz… Bu ibret yürekin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

“Drawed Circle” ifadesi, MyShape dershaneında belde düz ve override edilen Draw metodundan geliyor. özge üç satır ise MyShape dershaneına geçerli arayüzden gelen metotlardan geliyor.

Private ulaşım belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında başka bir class ta kullanılamazlar.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Ana fonksiyonda kullanımı kolay olsa da okuma ve değirmi fonksiyonunda epeyice bir iş gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Fakat bazı durumlarda bu fonksiyonları harcamak zorunda kalabilirsiniz.

sınıflarının yapı taşı olarak lafıttığı ilk dershane olan “object” sınıfını henüz yakından inceleyeceğiz.

C# List Nite C# Object Kullanımı Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlar. çabucak çabucak herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Text                           : Burası formun üstteki yazısını değmaslahattirmemizi sağlamlar.

Hakeza bir müracaat aracılığıyla bir nesneye erişmeye çdüzenışma eskiden rate olduğundan, nesneye başvurmayan nesne başvuruları oluşturmanızı önermeyiz.

AutoSize: Button'un gönülğine kendiliğinden olarak format ayarlamasını etkinleştirir yahut çevrim dışı buzakır.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan veya sol'dan alfabelmasını ayarlar.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve sair sınıflara kalıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı alışverişlemler midein kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this wiki page